Salutació de l'Alcalde

Us dono la benvinguda a la pàgina web de l'Ajuntament de Fonollosa, una eina de comunicació directa amb les veïnes i veïns del municipi i amb totes aquelles persones que ens voleu visitar o us heu interessat pels nostres pobles: Camps, Canet de Fals, Fals i Fonollosa.

Reiterant el compromís del Govern municipal amb la comunicació, la transparència i el rendiment de comptes, presentem aquesta nova web més moderna, més accessible, i adaptada als objectius que perseguim com a ajuntament. Aquesta eina interacciona amb altres pàgines específiques com la de transparència i govern obert (plataforma de l'AOC), o el portal de turisme www.fonollosaturisme.cat, a les quals trobareu diversos enllaços. Volem posar en valor la important tasca que estem realitzant en la consecució de l'objectiu de la màxima transparència municipal, impulsant el programa de transparència que ens ha permès posar al dia l'apartat web concret, complint ja amb un gran nombre dels indicadors de la Llei de Transparència.

Desitgem que trobeu allò que busqueu, i restem a la vostra disposició per qualsevol cosa. Us podeu posar en contacte amb aquesta Alcaldia al correu electrònic hernandezmel@fonollosa.cat.

Salutacions cordials.

Eloi Hernàndez i Mosella
Alcalde de Fonollosa

 

 

Parlament d'investidura de l'Il•lm. Sr. Eloi Hernàndez i Mosella, Alcalde de Fonollosa

Regidores i regidors, veïns i veïnes, amigues i amics.

Deixeu-me que comparteixi l’alegria i emoció d’aquests moments amb tots vosaltres, agraint-vos l’assistència i l’acompanyament en un dia que, sense dubte, és dels més importants de la meva vida.

Totes les il·lusions i esperances que les més de 400 persones que ens vau donar suport vau dipositar en nosaltres, fan que la responsabilitat d’assumir la direcció del Govern de l’Ajuntament sigui molt elevada, però us puc assegurar que em dedicaré amb cos i ànima a estar alçada de tots vosaltres; com sempre he intentat fer.

Vull que aquestes primeres paraules com a Alcalde siguin de gratitud; de gratitud a totes aquelles persones que heu treballat alguna vegada o altra des de l’Ajuntament, i també a totes aquelles que ho feu durant el vostre dia a dia des de les entitats culturals, de veïns, ampes, o qualsevol col·lectiu que defensa desinteressadament els nostres pobles.

Gratitud també a tots els que ens heu donat suport; però també a totes les que no ho vau fer. Tingueu per segur que l’acció del Govern estarà dirigida a totes les persones dels quatre pobles, tractant a tothom amb igualtat.

Deixeu-me, també, que mostri l’agraïment a la gent del meu grup, els que vau formar part de la candidatura, i les més de 80 persones que us vau atrevir a donar la cara per nosaltres. Molt especialment també vull fer un reconeixement als regidors d’ERC que durant aquests 12 anys ens heu representat. És gràcies a la suma del treball i esforç de moltes persones que avui hem arribat fins aquí.

Ser i fer d’Alcalde de Fonollosa és una responsabilitat que encaro amb moltes ganes i il·lusió, però també amb molta seriositat i sent conscient de les dificultats que moltes famílies estan passant. Així, el nou Govern que avui constituirem ens marquem com a prioritat ajudar a les persones que més ho necessiten, i vetllar per què tots els veïns de Canet, Fals, Camps i Fonollosa gaudim d’uns serveis i uns pobles dignes que millorin i assegurin la nostra qualitat de vida. Viure bé al territori, és fonamental per assegurar el nostre futur.

També continuarem treballant i potenciant la cultura, l’educació, el món rural, els joves, la gent gran, i el desenvolupament turístic i econòmic del municipi.

I això creiem que ho hem de fer Junts, plegats la gent dels quatre pobles. De fet, aquesta és la idea que vam defensar durant la campanya, que defensem i que defensarem. La idea de cohesió, de sentiment a una comunitat, i de deixar de banda recels i prejudicis té avui un suport majoritari. Volem tractar a tothom amb igualtat. Respectant, escoltant, complint i fent complir. L’Ajuntament ha de predicar amb l’exemple. Defensem els valors d’un Consistori més transparent, comunicatiu, amable i atent als problemes de la gent. I el cert és que per primera vegada tindrem l’oportunitat de liderar i encapçalar un canvi en la maneres de fer i d’executar les polítiques de municipals.

“Els canvis fan por”, diem sovint. La veritat és que, en general, no crec que ningú hi hagi de patir massa. És un canvi en positiu, per mirar endavant i intentar fer les coses al màxim de bé possible, sobretot sent molt conscients que estem a l’Ajuntament per representar a tota la comunitat, i que gestionem uns diners que són de tots, i amb els quals no hi podem jugar. Per tant, ho hem de fer amb responsabilitat, dedicació i atenció.

Avui us anuncio un Govern format exclusivament pels 5 regidors de Junts-ERC, ja que CiU ha optat per quedar-se a l’oposició. És una decisió que respecto, però que no comparteixo, sobretot per què crec que fa quatre anys vam aconseguir fer un pas endavant en una nova manera d’entendre la política municipal, manera que avui queda, si més no, en pausa.

Els Governs s’han de crear en el moment que es constitueix l’Ajuntament. Aquí ja ens coneixem tots i sabem com treballem. Ens cal constància i seguretat, i sóc de l’opinió que la situació actual ens demana estabilitat, una ràpida adaptació, i començar a fer feina i cercar solucions. Per això, oferim diàleg i col·laboració a CiU per arribar a consensos amb els temes més transcendents.

Ens hem d’arremangar, de feina n’hi ha molta i els reptes són grans. Per això, després d’acabar aquesta sessió constitutiva, firmaré el Decret d’Alcaldia de Composició del nou Govern, format per dues persones de Fonollosa, dues de Canet i una de Fals.

Aquest mateix dilluns ens posarem a treballar, i esperem que amb aquests primers mesos puguem impulsar les mesures necessàries per intentar que l’Ajuntament funcioni millor, sempre comptant amb la participació, col·laboració i opinió tant del grup de l’oposició, com dels veïns dels pobles.

Vaig acabant. Avui, amb aquesta vara d’Alcalde prenc el testimoni de tots els que m’han precedit en el càrrec, el company Santi Serarols, el David Bonvehí, el José Ponce, el Josep Pintó i el Ramon Armengol. Tots ells amb coses bones, i algunes que segurament no compartim, però l’important és tot allò que es fa amb la vocació de servei a la gent.

Permeteu-me que aquí, tot i la distància ideològica i històrica, també em recordi del padrí Gabriel, el meu besavi, el pare de l’àvia Pilar, la tieta Rosa i la tieta Magdalena, que va ser Alcalde del municipi, i del qual de petit sempre n’havia sentit explicar històries de l’Ajuntament (tot i que no el vaig arribar a conèixer). Potser per això sempre he viscut la política amb passió.

Els temps que ens toquen viure són d’una gran transcendència històrica. El país té al davant una oportunitat de llibertat que defensarem decididament des de l’Ajuntament, ja que és una garantia per tenir majors recursos, serveis i possibilitats per ajudar a les persones i al territori. La República catalana l’hem de construir des de la base, i als pobles hi tenim molt a dir.

Els regidors del nou Govern, l’Eli, el Paco, el Xavier, la Montse i un servidor ens posem al servei de tots vosaltres, i dels nostres pobles. Em sembla que també puc parlar en nom del Jordi, l’Àfrica, el Joan i el Joan.

Complirem fidelment amb la nostra responsabilitat. Moltes gràcies.

Visca Fonollosa, i Visca Catalunya!

Darrera actualització: 19.01.2018 | 16:33
Darrera actualització: 19.01.2018 | 16:33