Salutació de l'Alcalde

Us dono la benvinguda a la pàgina web de l'Ajuntament de Fonollosa, una eina de comunicació directa amb les veïnes i veïns del municipi i amb totes aquelles persones que ens voleu visitar o us heu interessat pels nostres pobles: Camps, Canet de Fals, Fals i Fonollosa.

Reiterant el compromís del Govern municipal amb la comunicació, la transparència i el rendiment de comptes, presentem aquesta nova web més moderna, més accessible, i adaptada als objectius que perseguim com a ajuntament. Aquesta eina interacciona amb altres pàgines específiques com la de transparència i govern obert (plataforma de l'AOC), o el portal de turisme www.fonollosaturisme.cat, a les quals trobareu diversos enllaços. Volem posar en valor la important tasca que estem realitzant en la consecució de l'objectiu de la màxima transparència municipal, impulsant el programa de transparència que ens ha permès posar al dia l'apartat web concret, complint ja amb un gran nombre dels indicadors de la Llei de Transparència.

Desitgem que trobeu allò que busqueu, i restem a la vostra disposició per qualsevol cosa. Us podeu posar en contacte amb aquesta Alcaldia al correu electrònic hernandezmel@fonollosa.cat.

Salutacions cordials.

Eloi Hernàndez i Mosella
Alcalde de Fonollosa

 

 

Parlament d'investidura de l'Il·lm. Sr. Eloi Hernàndez i Mosella, Alcalde de Fonollosa mandat 2019-2023


Regidores i regidors, veïnes i veïns, amigues i amics.

 

Bon migdia a tothom i gràcies per acompanyar-nos en aquesta sessió de constitució del nou ajuntament per a la legislatura 2019 -2023.

Dirigeixo aquestes paraules amb l’emoció i la responsabilitat que representa, de nou, assumir l’encàrrec d’Alcalde de Fonollosa, i amb el ferm compromís de continuar treballant per totes les persones dels nostres pobles de Canet de Fals, Fals, Camps i Fonollosa.

 

El passat 26 de maig vam renovar la força i la confiança dipositada en aquest equip que avui ha pres possessió, aquestes 9 persones del grup de Junts – ERC. En aquesta ocasió hem sigut l’únic grup que ens vam proposar per liderar i treballar des de l’ajuntament, una situació que feia anys que no vivíem i que, us puc ben assegurar, no era ni l’òptima ni l’esperada. Però ens va fer immensament feliços el suport rebut a les urnes per part de les veïnes i veïns de tot el municipi. Unes eleccions amb una participació superior a la de fa quatre anys (amb un 68%), i on vam rebre un suport massiu del 86%, amb 669 vots. Per una banda, interpretem el resultatcom un aval a la intensa feina feta per l’Equip de Govern sortint aquests darrers 4 anys, on constatem que hem anat en la bona direcció, assumint els encerts i els errors propis de tot grup humà que treballa pels altres. Per l’altra, interpretem els resultats contundents com un suport indiscutible a l’equip que avui assumeix el càrrec i que treballarà aquesta propera legislatura. Un equip de Govern reforçat i legitimat per la voluntat majoritària de les nostres veïnes i veïns. Això representa un repte i una responsabilitat molt gran que s’ha de veure traslladada en una actuació acurada, eficient, transparent i honesta, com sempre hem entès i hem intentat exercir el lideratge des del Govern de l’Ajuntament.

 

Deixeu-me, doncs, que faci un agraïment a totes les persones que ens vau donar suport a les eleccions, però també a les 115 que vau votar en blanc. Com sempre treballarem per a totes i tots, sense distinció. També vull agrair molt sincerament a tots aquells qui m’heu i ens heu donat suport durant aquests primers quatre anys: a la meva família, a totes les veïnes i veïns, i al personal de la corporació; però molt especialment, a les meves companyes i companys regidors, amb qui vam encarar el repte de fer un canvi molt necessari al nostre ajuntament i amb els que ens hi hem deixat la pell per què això fos possible: l’Eli, el Xavier, la Montse, el Paco (el primers 3 anys), i el Joaquim (aquest darrer any). Vull donar-vos les gràcies a tots, i als que continueu per altres camins, desitjar-vos tota la sort del món. Ens tindrem per sempre.

 

Avui conformem un ajuntament progressista i republicà, format per 9 homes i dones valentes, implicades, il·lusionades i amb ganes de treballar pel bé comú. Un equip que defensa la justícia social, l’ajudar a qui més ho necessita, la igualtat d’oportunitats, les llibertats individuals i col·lectives, i la fraternitat i la convivència. Un Govern que continuarà defensant l’expressió democràtica de la voluntat ciutadana, treballant amb compromís per la construcció d’un municipi i d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada.

La nostra prioritat ha estat, és i serà els pobles de Fonollosa i la seva gent. Però de cap de les maneres podem renunciar al paper que ens ha tocat viure en aquest moment històric i intens, que personalment visc amb la il·lusió i la confiança d’aquell qui sap que només persistint i resistint s’aconsegueixen els reptes i objectius col·lectius. I això ho hem de fer pel compromís amb el coratge i la dignitat mostrat sobradament per la gent dels nostres pobles aquests darrers anys, però també per aquelles persones que han lluitat i lluiten pels valors democràtics i pacífics, i que avui estan privats de llibertat i lluny de les seves famílies. Un cop més, i ho farem sempre que faci falta, exigim l’alliberament dels nostres exiliats i presos i preses polítiques.

 

També us he de dir que és un goig i m’omple d’honor poder-ho fer de la mà d’altres alcaldes i alcaldesses de la comarca, companyes i companys amb qui compartim lluites i objectius, que en aquests moments també estan prenent possessió als seus ajuntament.

 

De la mateixa manera que vaig fer ja fa quatre anys, avui, just després d’aquesta sessió de constitució, signaré el Decret d’Alcaldia que conformarà el nou Govern de l’Ajuntament. Per què tenim les ganes i l’empenta de començar aquest nou camí, i la necessitat de continuar-ho fent pel nostre territori.

Així, el nou Govern municipal estarà format per 4 dones i 5 homes, representants de la realitat del nostre municipi, persones implicades, de formacions i edats diverses amb l’únic objectiu d’assolir reptes i treballar per l’interès comú. El Govern seguirà organitzat en tres àrees: serveis a les persones, serveis al territori, i gestió de recursos i governació.

 

El nou equip de Govern continuarem treballant i impulsant els projectes necessaris, del més petit al més gran, arreu del nostre territori, sense distincions ni discriminacions. I ho farem escoltant a tothom, consolidant el model d’Ajuntament i Govern obert, transparent, comunicatiu, ètic, complidor i honest, i gestionant de manera responsable els diners públics. Ens hem marcat unes prioritats que hem proposat, hem fet públiques, han rebut un ampli suport a les urnes, i ara és l’hora de fer-les realitat.

 

Acabo. Per a mi és un immens honor continuar representant com a Alcalde el poble i el territori que estimo, i pel qual vaig decidir dedicar els que probablement són els millors anys de la meva vida. Més enllà del tòpic, és un somni fet realitat. M’hi continuaré dedicant amb cos i ànima.

 

Amb forces i energies renovades, i assumint el testimoni de tots aquells qui ens han precedit en el càrrec, ens conjurem a seguir treballant amb lleialtat als nostres pobles, al nostre país, i a tota la seva gent.

 

Regidores i regidors, Eli, Anna, Joaquim, Anna, David, Nil, Esther i Pere: us demano coratge i encerts, i us desitjo tota la sort del món. Feu-vos dignes del càrrec. Estic molt orgullós d’encapçalar i formar part d’aquest equip, i compto amb tots vosaltres per les responsabilitats que ens han estat encarregades.

 

Veïnes i veïns, com deia el poeta Espriu: Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble.

 

Visca la dignitat. Visca la llibertat. Visca Fonollosa i visca Catalunya!

Moltes gràcies.

                                                           

Visca Fonollosa, i Visca Catalunya!

 

Eloi Hernàndez i Mosella    

15 de juny de 2019.

Darrera actualització: 18.07.2019 | 16:46
Darrera actualització: 18.07.2019 | 16:46