Campanya Sóc Responsable 2019

Dimecres, 27 de febrer de 2019 a les 00:00

Ha començat la campanya d’identificació i/o esterilització d’animals de companyia a preus reduïts promoguda per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i que estarà vigent des del mes de febrer fins el mes de  maig de 2019, si bé tot l’any hi haurà algun centre veterinari oferint preus promocionals.

Els propietaris de gats, gossos o fures s'han d'inscriure a la web: www.socresponsable.org i així accedir  a la identificació i esterilització dels animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació. Trobareu adjunt a aquesta notícia l'enllaç per poder fer la inscripció corresponent.

Per què una campanya d'identificació i esterilització?

La problemàtica dels abandonaments

Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l’abandonament és la manca de control de la natalitat i d'identificació. La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial pels animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici i que la identificació tampoc no és necessària. Com a resultat és produeixen moltes cadellades no desitjades especialment quan es tracta de gats. La realitat és que molts animals que arriben als centres d’acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.

Per això s'ha creat aquesta Campanya d’Identificació i Esterilització a preus promocionals, perquè creiem que les polítiques de prevenció són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació.

Estar informat, identificar i esterilitzar al vostre animal de companyia és contribuir al seu benestar i al vostre. Des de FAADA volen informar-vos i facilitar el fet d’esterilitzar i identificar per tal de reduir l’abandonament i facilitar la recuperació dels animals perduts.

La importància d'identificar i censar el vostre animal

La identificació dels animals és una eina fonamental per fomentar la seva tinença responsable, evitar les pèrdues i combatre l'abandonament.

La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tota Espanya.

La legislació en matèria de protecció animal es gestiona a cada comunitat autònoma i en les ordenances municipals de tinença i protecció animal de cada ajuntament. Un cop identificat l’animal es dona d’alta al Registre General d'Animals de cada comunitat autònoma.

El microxip és el DNI de l’animal de companyia i la millor garantia de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d'un 90% si està identificat, però és redueix a un 15% si no ho està.

 

A l'Ajuntament de Fonollosa la inscripció al cens d'animals domèstics no té cap cost, des que el 2016 es va aprovar l'exempció que hi havia de la taxa (a excepció de les races potencialment perilloses, que val 20 €).

Darrera actualització: 27.02.2019 | 11:49