L’ajuntament de Fonollosa signa un conveni amb Trànsit per les infraccions de circulació en vies urbanes

Dimarts, 21 de novembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament de Fonollosa i el Servei Català de Trànsit han signat un conveni pel qual acorden que la directora del Servei Català de Trànsit assumeixi la competència sancionadora que correspon a l’alcalde per infraccions a les normes de circulació en vies urbanes del municipi de Fonollosa, denunciades pels agents del cos de mossos d’esquadra.

 

Segons la normativa vigent, la competència de sancionar infraccions en vies urbanes la té l’alcalde del municipi, però l’any 1997 es va aprovar una llei que preveia que aquesta podria ser delegada mitjançant conveni al Servei Català de Trànsit, el qual exerceix juntament amb altres òrgans del Departament d’Interior, les competències en aquesta matèria. En la majoria de municipis aquest procediment es va regularitzar en el seu moment, però Fonollosa fins a dia d’avui no havia subscrit el conveni amb Trànsit.

 

Segons el Govern municipal, amb aquest conveni es vol normalitzar la situació i posar en mans d’aquells qui ja gestionen el trànsit en la resta de vies per tal d’unificar criteris i que la capacitat sancionadora obeeixi als procediments generals que s’apliquen arreu, i no a la discreció de l’alcalde del municipi.

Darrera actualització: 21.11.2017 | 11:10