L'ajuntament analitza l'aigua de les fonts naturals del municipi

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 00:00

L'actuació es realitza des del 2016, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i ha permès analitzar i senyalitzar l'aigua de set fonts naturals.

A través d'un recurs de la Diputació de Barcelona, l'ajuntament de Fonollosa ha analitzat des de l'any 2016 l'aigua de les fonts naturals del municipi. S'estudien paràmetres microbiològics i químics i, tenint en compte els valors recomanats pel Sistema d'Informació Nacional d'aigües de Consum, s'han classificat les fonts en dos categories:

- Aigua no apta pel consum humà (no compleixen els criteris mínims de potabilitat): Font del Balç, Font de Fonollosa, Font dels Pins, Font de les Oliveres i Font del Soler.

- Aigua sense garanties sanitària (els resultats compleixen els criteris de potabilitat, però les fonts no reben cap tipus de tractament desinfectant i no se'n pot garantir la potabilitat continuada): Font de Pere Jutge.

En general, totes les fonts classificades com a no aptes pels consum humà no compleixen els valors recomanats pel què fa als nitrats. L'única font que compleix tots els valors recomanats dels paràmetres físico-químics i microbiològics analitzats és la Font de Pere Jutge.

Seguint els criteris i recomanacions tècniques, s'han senyalitzat totes aquestes fonts amb la corresponent indicació.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 19:41