Jove esplai de Fonollosa

HISTÒRIA

La història del Jove Esplai de Fonollosa (JEF) és força recent, concretament té els seus inicis l'any 2002. Anteriorment, s'havien organitzat altres esplais al poble de Fonollosa però després de tot un any sense grup d'esplai, a principis de l'any 2002 tres joves del poble (dos d'ells realment molt joves: 14 i 16 anys) van idear unes activitats per aquell mes de juliol, que giraven entorn del teatre.

Creiem recordar que aquell any va dir-se: Esplai Teatral de Fonollosa i que durant les tardes de dilluns, dimecres i divendres del mes de juliol, les nenes i nens que s'hi apuntaren varen preparar una obra de teatre: “Els músics de Brehmen”. Ells van fer-se els decorats, els vestits i van aprendre's els papers i les cançons. L'últim dia vàrem fer la representació davant de totes les mares i pares: s'havia acabat l'esplai per aquell any!

L'any següent, l'estiu del 2003, vam tornar-hi. En aquella ocasió ja no era només un esplai teatral sinó que vam fer-hi entrar jocs, tallers d'informàtica, tallers de manualitats, esports, música i dansa. Per fer-ho, vam muntar les activitats entorn d'un eix temàtic: “La volta al món en 42 hores”. A través de tots els jocs, coneixíem els continents i vèiem els tres més destacats de cada un.

Aquell any 2003 ja vam fer unes primeres colònies: vam anar una nit a Can Server. L'experiència fou molt positiva.

El 2004 vam seguir la mateixa idea d'esplai però variant-ne l'eix: “Juga ara... i en el futur!”, aquest era el títol de l'esplai. Vam treballar la importància del reciclatge i de la conservació del medi pel nostre present i pel nostre futur. Com a novetat, vam incloure, a l'inici de cada sessió, una petita representació que molt amablement ens varen venir a fer uns personatges del futur. D'aquesta manera, introduíem els tallers d'aquell dia d'una manera divertida. De l'esplai del 2004 també cal destacar-ne les colònies. Van ser de tres dies a una casa de colònies de Pontós (l'Alt Empordà). Un any més, van funcionar molt bé i ens van quedar moltes ganes de continuar-les organitzant.

Finalment el mes de gener de l'any 2005, se'ns va comunicar que ja érem una entitat degudament registrada al registre d'entitats de la Generalitat de Catalunya.

ACTIVITATS QUE ORGANITZA

El Jove Esplai de Fonollosa som una entitat juvenil del nostre municipi, que principalment ens encarreguem d'organitzar els esplais d'estiu del poble de Fonollosa. Des del seus inicis, aquest esplai es realitza tots els dissabtes i el mes de juliol  

Aquests esplais giren entorn d'un eix temàtic a partir del qual es fan jocs, tallers, activitats esportives, música, informàtica, excursions... També col·laborem amb l'Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa organitzant algunes activitats puntuals durant l'any: el matí infantil de la Festa Major (agost del 2004), les tardes de jocs durant el Nadal (Nadal 04-05)... I, finalment, el JEF té la voluntat d'organitzar unes colònies on hi participin totes les nens i nens del municipi.

 

C/ Major - 08259 Fonollosa - Barcelona
Telèfon: 938 366 108
Adreça electrònica: jef.fonollosa@gmail.com
Lloc web: www.jef.acrfonollosa.cat/
Horari:  
Vespres
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 04.04.2019 | 12:48