Grup de teatre Faltagent de Fonollosa

HISTÒRIA

El grup de teatre Faltagent de Fonollosa va sorgir d’una conversa entre amics després de la primera temporada dels Pastorets a Fonollosa, el gener de l’any 2000. Uns mesos abans va sorgir la idea de fer els Pastorets de Folch i Torres a Fonollosa per Nadal, i es van començar a buscar actors i actrius per a dur a terme el projecte. Van començar els assajos, i també la confecció dels decorats. Va ser un treball d’equip total, ja que tothom col•laborava en totes les tasques. Al capdavant hi havia dos joves de Fonollosa, l’Eloi Hernàndez i el Joan Vall. Les dues representacions van ser un èxit total.

Després de la segona i última funció van quedar uns quants actors i actrius del poble a baix l’escenari, entre ells els dos joves dels quals parlàvem. Tothom estava molt engrescat i es va decidir començar a treballar per muntar una obra de teatre. Amb pocs dies ja es posava fil a l’agulla i començaven els assajos de la primera obra del grup de teatre Faltagent, “El Cafè”, de Carlo Goldoni. Els primers anys la organització del grup anava encapçalada per Eloi Hernàndez i Joan Vall, que s’anaven repartint la feina. Més endavant es va optar per crear un sistema de coordinació del grup, i es va ampliar el nombre de persones a la coordinació. També es va aprofitar per agrupar les tasques en àmbits i repartir-les per cada un dels coordinadors.

El grup de teatre Faltagent no és una entitat, sinó una comissió dins l’Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa (enllaç a la web de l’associació)

El nom del grup de teatre va sortir pocs dies després de començar a existir com a tal. Durant un dels primers assajos els actors van començar a buscar noms pel grup, i una persona va dir: “No decidim res, que falta gent!”. Aquesta frase va fer que un dels actors proposés el nom de Faltagent com a nom del grup de teatre, i així es va decidir per majoria. Després de “El Cafè” de Goldoni, el grup de teatre Faltagent ha anat representant diferents obres de teatre, i ha mantingut durant 6 anys la tradicional representació dels Pastorets de Folch i Torres al poble. Entre les obres representades hi ha “Mirandolina” i “Un dels Últims de Vespres de Carnaval”, de Carlo Goldoni, i “Besos”, de Carles Alberola i Roberto García. Per la festa major de l’any 2004 el grup de teatre va organitzar el tradicional espectacle de la Festa Major. Degut a la gran acceptació que hi va haver per part del públic, el grup de teatre Faltagent segueix treballant dia a dia per enriquir la vessant cultural del poble de Fonollosa. Alhora crea una forma d’enriquir culturalment i social la gent que participa en els projectes del grup. Si teniu l’oportunitat d’assistir a una de les seves activitats, no us en penedireu.

ACTIVITATS QUE ORGANITZA

A part de presentar les obres de teatre que prepara als pobles del municipi, el grup de teatre també organitza algu nespectacle per la Festa Major de Fonollosa, que se celebra el diumenge després del 18 d’agost. Un cicle de teatre hivern-primavera al poble de Fonollosa, gràcies la mostra que proporciona la Federació de Grups Amateurs de Catalunya. Habitualment es porten de 4 a 5 obres durant els mesos de febrer a juny.

Estem oberts a tot tipus d’activitats que se’ns demanin per part de l’Ajuntament o Associació Cultural, prèviament valorades per la coordinació del grup.

C/ Església, edifici de l’Ajuntament vell, 2n pis -
Nom de contacte: Eloi Hernàndez i Mosella
Telèfon: 669 743 995
Adreça electrònica: faltagent@gmail.com
Horari:  
Indiferent
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 04.04.2019 | 12:36