Veredicte dels primers “Guardons Pobles de Fonollosa”

Divendres, 25 de gener de 2019 a les 00:00

L'acte de lliurament es celebrarà el dissabte 16 de febrer al Centre Cultural de Fonollosa, i a posteriori comptarà amb un sopar-degustació servit pels restaurants i celler del municipi.

L’ajuntament de Fonollosa va convocar els primers “Guardons Pobles de Fonollosa”, per reconèixer i homenatjar a persones, entitats o col·lectius del municipi o que han treballat pels seus pobles. Durant el període obert de recollida de candidatures, es van presentar 37 propostes per part de diversos veïns i entitats. El Jurat, que es va reunir el passat 17 de gener, va emetre el següent veredicte:

 

GUARDÓ HISTÒRIA I CULTURA 2018

Grup de la Memòria Històrica de Fonollosa i Camps - Grup de Recerca i Divulgació de la Història de Fals

Més de 14 anys treballant en la recuperació de la memòria històrica dels pobles del municipi. Els grups, encapçalats per l’Ernest Molins i Roca, han publicat 60 fascicles de la revista “Falchs”, 40 de “Camps”,  i actualment continuen les publicacions de “Fonollosa”, que ja n’han fet 47. També s’han editat els llibres Fals. Les cases (2009),  Fals. La història (2016) i Camps. Les cases i la història (2018). El guardó s’atorga a totes les persones integrants dels dos grups, que han treballat de manera desinteressada durant les darreres dues dècades.

 

GUARDÓ ESPORT 2018

Andrea Carmona Raya

Esportista d’èlit de l’equip nacional de Gimnàstica Artística (júnior i sènior), veïna de Canet de Fals. Amb el Club Egiba, ha estat campiona de Catalunya en diverses ocasions, d’Espanya i en diversos internacionals, com Portugal, Bèlgica, Luxemburg, Hamburg i Londres. Amb la Selecció espanyola ha obtingut diversos premis, com l’or terra i el bronze barra als Jocs del mediterrani, i la 7a posició al campionat Europa sènior de Glasgow. Ha participat als Jocs Olímpics juniors a Gyor, al Campionat del Món sènior a Doha –Qatar, i actualment està dintre el Pla Jocs Olímpics Tokyo 2020 i preparatori dels mundials classificatoris.

 

GUARDÓ D’HONOR 2018

Francesc Parcerisas i Junyent

Activista social i cultural, veí de Fals, ha dedicat bona part de la seva vida al poble. Ha estat President de l’Associació Cultural i Recreativa de Fals. Va començar a fer teatre al poble fa 53 anys, i des del 1989 és el director del Grup de Teatre de Fals, pel qual també ha creat diverses de les obres representades. Impulsor i coordinador artístic del Pessebre Vivent del Bages, que enguany ha celebrat 40 anys. Membre del Consell Parroquial, va ser un dels impulsors de la reforma del temple del Raval. Ha estat una peça clau en la dinamització cultural i social del nucli de Fals i el municipi de Fonollosa en les darreres dècades.

 

També es va decidir atorgar els següents RECONEIXEMENTS:

40 anys de construcció del Casal de Fals, Associació Cultural i Recreativa de Fals.

25 anys de construcció del Casal de Camps, Associació Cultural de Veïns de Camps.

 

El Jurat va estar format per 7 membres, en representació dels diversos grups municipals de l’ajuntament, dels quatre nuclis de població i també va incorporar dues persones externes al municipi (una activista cultural i un periodista esportiu).

Els Guardons seran lliurats el proper dissabte 16 de febrer al vespre en un acte institucional que es celebrarà al Centre Cultural de Fonollosa. Al finalitzar, també es realitzarà un sopar-degustació servit per tots els restaurants del municipi, que es vol convertir en una autèntica mostra gastronòmica local. Hi participaran els restaurants El Molí de Boixeda, Cal Calet i la Masia de Canet, i el Celler Més que Paraules. En breu es publicarà informació concreta de l’acte de lliurament i els llocs on es podrà adquirir el tiquet pel sopar-degustació.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 23:23