Projecte de senyalització turística rural de Fonollosa

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

El projecte de senyalització es concentra en dos sectors importants del municipi de Fonollosa (El Bages): el Pla de Querol i el Pla de Fals o dels Manresans

En el marc del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona de l’any 2018, s’ha aprovat la concessió d’un recurs material per a un projecte de senyalització turística rural per dotar al municipi de Fonollosa d’una infraestructura orientativa que permeti la mobilitat en l’espai agro-forestal del municipi, la connexió entre els municipis veïns per tal de reforçar l’oferta de lleure del municipi.

El model de senyalització emprat s’ha basat seguint criteris de senyalització rural turística establerts per la Diputació de Barcelona i també s’ha contemplat la integració de la xarxa de camins municipals amb la dels municipis veïns per tal d’ajudar a crear una xarxa continuada de mobilitat rural tan a nivell municipal com rutes supramunicipals com són els senders de Gran Recorregut.

El projecte s’ha estructurat en dos fases d’execució :

La primera fase permet cobrir els criteris mínims de mobilitat entre el Pla de Querol (sector de Fonollosa) i el Pla dels Manresans (sector de Fals) i la connectivitat amb els nuclis dels municipis veïns (Rajadell, Sant Joan de Vilatorrada, Castelltallat i Aguilar de Segarra).

En el sector del Pla de Querol destaca el Camí de Querol a Bruguesses que traça un eix sobre el Pla de Querol. Aquest camí es perllonga fins a Santa Maria del Grau i des d’aquí podem dirigir-nos o bé cap a Fals i Rajadell o cap a la Creu de Fals i Collbaix o les Torres de Fals.

Altres camins que segueixen un traçat paral·lel però per l’obaga, és el traçat dels camins que configuren la ruta del Camí de les Tres Esglésies. El traçat d’aquest ruta segueix  el camí natural de la vall del Torrent de Fals, uneix diversos ravals del municipi del sector de Fonollosa (Fonollosa, el Raval de Cal Paisà, el Raval de Perejutge, Camps...) amb el Pla dels Manresans i Torres de Fals.

La fase II reforça la mobilitat i permet plantejar noves rutes en el sector de Fals (Pla dels Manresans).

 

La primera fase del projecte té un cost de 15.496,43 € i es preveu que s’iniciïn els treballs de substitució de pals i banderoles o la instal·lació de la nova senyalització abans de l’estiu d’aquest any 2019.

Darrera actualització: 21.03.2019 | 12:36

Imatges

Banderola Senyal de seguiment