Missatge de l'alcalde de Fonollosa davant l'emergència sanitària pel coronavirus.

Dijous, 26 de març de 2020 a les 00:00

L'alcalde, Eloi Hernàndez i Mosella, adreça un missatge a les veïnes i veïns del municipi.

Veïnes i veïns de Canet de Fals, Fals, Camps i Fonollosa.

Vivim moments excepcionals i difícils amb l’emergència sanitària del Coronavirus, que ha trasbalsat totalment les nostres vides. I us volia traslladar que des de l’ajuntament estem al vostre costat, i que cal actuar amb corresponsabilitat individual i col·lectiva per aconseguir controlar l’epidèmia.

En primer lloc, vull adreçar un missatge d’ànims i acompanyament a la trentena de persones dels nostres pobles que estan afectades, ja estiguin diagnosticades, ingressades a l’hospital, a casa, o aïllades preventivament en quarantena.

Com a Alcalde us demano a totes i a tots que extremeu les precaucions i realitzeu un confinament total:

  • Que us quedeu a casa i no sortiu, excepte pels casos que la normativa ho permet (i fer-ho el mínim possible). Per exemple, si heu d’anar a comprar, concentreu-ho en un sol dia a la setmana i feu-ho al més a prop de casa possible.
  • Que guardeu la distància d’entre 1 i 2 metres entre les persones, també a casa.
  • Respectau les mesures d'higiene, com rentar-se sovint les mans.

La situació no serà fàcil ni ràpida. Tenim el convenciment que calen mesures més contundents, ja que és evident que amb les actuals, no s’ha aconseguit frenar la cadena de transmissió del Coronavirus. Sé que la situació és duríssima, però ho hem de fer per la salut de totes i tots, per minimitzar els riscos, i per evitar un col·lapse del sistema sanitari que ja albirem.

El personal de l’ajuntament de Fonollosa, les regidores i regidors, i jo mateix continuem treballant, al peu del canó, però des de casa. Vull agrair molt sincerament la tasca que tothom està realitzant. I especialment el sobreesforç de les tasques d’acció social, amb el seguiment de les persones grans i vulnerables, el servei d’atenció a domicili, i la disposició de vals de compra de productes frescos per aquelles famílies que ho necessiten; la brigada municipal i els serveis de neteja, amb les accions de desinfecció dels espais públics, el repartiment dels lots del banc d’aliments, o les targes moneder per continuar garantint els àpats dels alumnes amb beca de menjador escolar. Qualsevol cosa que necessiteu, podeu contactar amb els serveis municipals via el telèfon i correu electrònic habitual.

Des de l’ajuntament també hem pres mesures, com l’ajornament de cobrament d’impostos en aquestes dates, la suspensió del pagament de les taxes de la llar d’infants i altres cursos i tallers, o la celeritat en el pagament de factures per tal de no fer esperar als proveïdors. Estarem a l’expectativa de veure quines mesures, dintre el nostre escàs marge, podem adoptar per pal·liar la crisi social i econòmica que tot seguit en vindrà a sobre. Però correspon principalment a la Generalitat i al Govern de l’Estat adoptar aquelles mesures per ajudar aquells qui es vegin perjudicats, també els nostres restauradors, autònoms i empresaris. Ara, però, la prioritat absoluta és el control sanitari i el salvar vides.

Vull agrair a tot el personal sanitari, d’emergències i cossos de seguretat (amb un especial pensament per aquells professionals que sou dels nostres pobles), a tothom qui està treballant en els serveis bàsics i estratègics, i també a totes aquelles persones voluntàries que us heu activat per ajudar en la confecció de material sanitari o qualsevol altre àmbit. Moltes gràcies a tothom!

Siguem conscients, també, de la virulència que aquest virus té cap a les persones joves. Però cuidem especialment les nostres persones grans, aquelles a qui tan els hi devem.

Amb el desig que ben aviat ens podrem abraçar de nou i el convenciment que tot anirà bé.

Cuideu-vos i cuidem-nos molt els uns als altres. Quedeu-vos a casa. Molts ànims!

 

Eloi Hernàndez i Mosella

Alcalde

(Fonollosa, 26 de març de 2020)

Darrera actualització: 26.03.2020 | 14:44