L’ajuntament de Fonollosa reparteix 1.600 mascaretes reutilitzables per les veïnes i veïns del municipi.

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 00:00

El Govern municipal ha dut a terme aquesta acció per assegurar que tothom del municipi disposa d'una mascareta, com a mínim, per a la realització dels desplaçaments mínims i imprescindibles.

El dimecres 15 d'abril s'ha iniciat el repartiment porta a porta de les 1.600 mascaretes reutilitzables que l'ajuntament de Fonollosa ha adquirit a una empresa confeccionadora del Bages, i que des dels serveis municipals s'estan lliurant a totes les veïnes i veïns de Fonollosa, Canet de Fals, Fals i Camps.

L'ajuntament ha habilitat una partida espeífica de 5.000 € per sufragar-ne el cost, i estudia realitzar d'altres mesures per ajudar a les persones que més ho necessitin i per a la reactivació socioecònomica una vegada hagi passat la crisi sanitària.

A part de les mascaretes, als comerços que actualment estan oberts i realitzen atenció al públic (Cal Calet, el Rebost de l'Anna i el Forn de Fonollosa), se'ls ha proporcionat unes pantalles protectores facials, realitzades amb impressora 3D per un voluntari veí de Canet de Fals (que col·labora en la xarxa de voluntariat comarcal).

 

Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la notícia:

- 324: https://www.ccma.cat/324/lescassetat-de-mascaretes-fa-que-pobles-petits-actuin-pel-seu-propi-compte-i-apostin-per-repartir-ne-porta-a-porta/noticia/3004689/

- Canal Taronja (vídeo): https://www.canaltaronja.cat/central/bages/fonollosa-reparteix-mascaretes-als-veins-cases/#

- Telenoticies TV3 (vídeo, minut: 23:40): https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/telenoticies-vespre-15042020/video/6039153/

 

IMPORTANT! Abans del seu ús, llegiu la carta que hem lliurat juntament amb les mascaretes:

 

Benvolgudes veïnes i veïns,

 

En primer lloc, desitgem que tingueu bona salut i us volem agrair l’esforç que totes i tots esteu fent pel compliment estricte de les mesures per fer front a l’emergència sanitària del coronavirus. També volem fer arribar una forta abraçada a aquells qui heu perdut una persona estimada, a causa d’aquesta epidèmia. Des de l’ajuntament de Fonollosa estem treballant, sobretot, per ajudar a les persones més vulnerables, la gent gran i aquelles qui han patit la infecció. Hem atès les diverses demandes que se’ns han fet arribar, hem activat i reforçat serveis d’atenció a domicili, gestionat compres de productes de primera necessitat i aliments, i també estem duent a terme un pla de desinfecció dels diversos espais públics.

 

Per altra banda, la setmana passada ja vam anunciar la compra de 1.400 mascaretes que distribuïm, porta a porta, per a totes les veïnes i veïns dels nostres pobles, i que són les que us hem lliurat. Seguint la recomanació del Govern de la Generalitat d’utilitzar la mascareta sempre per sortir de casa, i a l’espera que aquest també en distribueixi, des del Govern municipal ens va semblar totalment necessari fer aquest repartiment per assegurar que tothom del municipi disposi d’una, com a mínim.

 

Les mascaretes, comprades i produïdes al Bages, són reutilitzables i certificades com a bàsiques (no sanitàries). La seva composició és 98% olefine i 2% antiestàtic. S’han de rentar després de cada ús (i abans d’utilitzar-la per primer cop), com a màxim a 60º, podent-se utilitzar lleixiu però no posar-les a la secadora ni planxar-les. Estan certificades per a rentar-les fins a 400 vegades. Pel seu ús, cal ajustar-les a la cara tapant la boca i el nas.

 

L’ús de mascareta evita que si tu estàs infectat les micropartícules on hi ha el virus no arribin gaire lluny, per la qual cosa no ens hem de relaxar pensant que si portem guants i mascareta estem protegits. El virus accedeix a l’organisme per via de contacte amb els ulls, la boca o el nas.

 

Per això no s’han d’oblidar les principals mesures de seguretat, que segons l’OMS són: rentar-se les mans intensament; mantenir una distància de seguretat entre persones de 2 metres; i, sobretot, quedar-se a casa en la mesura del que sigui possible.

 

Per qualsevol dubte o per comunicar-nos alguna incidència relacionada amb l’emergència sanitària, us podeu posar en contacte amb els serveis municipals, al telèfon i correu electrònic habituals: 938366005 – fonollosa@fonollosa.cat . Us recordem que continua la restricció d’atenció presencial a les oficines municipals, però que els serveis continuen funcionant amb relativa normalitat amb atenció telemàtica.

 

Us demanem que seguiu extremant les precaucions, complint totes les mesures de seguretat i instruccions que es donen des de les autoritats competents, i que realitzeu només els desplaçaments mínims i imprescindibles.

 

Finalment, volem donar les gràcies a la tasca de tot el personal sanitari, d’emergències i cossos de seguretat (amb un especial pensament per aquells professionals que sou dels nostres pobles), a tothom qui està treballant en els serveis bàsics i estratègics, i a les persones voluntàries.

 

Molts ànims i salut a tothom. Ens en sortirem!

 

L'alcalde,

Eloi Hernàndez i Mosella                                                     

 

Fonollosa, 14 d’abril de 2020.

Darrera actualització: 16.04.2020 | 14:21