L'Ajuntament de Fonollosa edita una guia d'actuacions en conflictes generats pel porc senglar a l'entorn urbà

Dimarts, 6 de novembre de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament de Fonollosa ha editat una guia d’actuacions en conflictes generats pel porc senglar a l’entorn urbà.Doncs des de fa uns anys ençà la presència de porcs senglars és cada cop més habitual en àrees urbanes i periurbanes. Especialment, en aquells punts on hi ha boscos o torrents a tocar perquè la densitat del sotabosc són un perfecte amagatall. La seva presència genera incidències que van des d'accidents de trànsit fins a destrosses a parcs, jardins i mobiliari urbà, contenidors tombats per buscar el menjar, com també atacs esporàdics a animals domèstics.

Els darrers anys ha augmentat la densitat de senglars a Catalunya com a conseqüència de diversos factors com l'expansió dels boscos i dels conreus de regadiu, que fa que disposin de més menjar; de la sequera que els ha impulsat a buscar menjar més enllà dels boscos; d'un sotabosc cada vegada més dens que facilita el seu refugi; de la inexistència de depredadors i de l'augment de cries nascudes arran de l'encreuament amb altres espècies, com els porcs vietnamites i els porcs de granja. Això fa que en lloc de les 3-4 cries que poden parir a l'any els senglars autòctons s'enfilin fins a les 16 que poden gestar les femelles creuades.

S’aconsella no apropar-se ni tampoc tocar-los i no alimentar-los, perquè és com perden la por a les persones. També aconsellem comprovar que el contenidor quedi ben tancat després de dipositar les escombraries, lligar els gossos davant la presència d'un porc senglar i conduir amb precaució, perquè poden travessar la carretera i provocar un accident.

 

Darrera actualització: 06.11.2018 | 17:07

Imatges

L'Ajuntament de Fonollosa edita una guia d'actuacions en conflictes generats pel porc senglar a l'entorn urbà