Fonollosa commemorarà aquest dissabte els fets de l’1 d’octubre

Dijous, 20 de setembre de 2018 a les 00:00

A l’acte institucional hi assistirà la Consellera d’Empresa i Coneixement, Hble. Sra. Àngels Chacón, l'alcalde de Fonollosa, i representants de municipis de la comarca i voltants.

Aquest proper dissabte 22 de setembre, el poble de Fonollosa commemorarà l’aniversari dels fets de l’1 d’octubre de 2017, quan els habitants de Fonollosa i Camps van rebre l’atac dels antiavalots de la Guardia Civil, durant la jornada del Referèndum sobre l’Autodeterminació de Catalunya.

L’acte institucional començarà a 2/4 de 7 de la tarda, a la Plaça 1 d’octubre, i comptarà amb la presència de la Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Àngels Chacón, l’Alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, de nombrosos representants d’ajuntaments de la comarca i dels veïns i veïnes directament afectats per les càrregues policials de fa un any.

En el transcurs del mateix, es realitzaran diversos parlaments i es descobrirà la placa de la Plaça i el mural commemoratiu, obra de l’artista Valentí Gubianas. També hi haurà actuacions musicals de Celeste Alias i David Martell, i de Bages Brass Trio.

Seguidament, s’enterrarà una càpsula del temps amb records del present.

Un cop acabada aquesta primera part, es celebrarà una fideuada popular, a la qual s’hi ha apuntat més de 220 persones (el termini ja ha finalitzat), àpat que vol rememorar l’acció solidària de la gent de Sant Feliu de Codines, el 2-0 de 2017, que van retornar espontàniament l’alegria al nucli de Fonollosa. Per finalitzar, hi haurà festa amb punxa-discs.

Darrera actualització: 20.09.2018 | 17:28