Comunicat de l’Ajuntament de Fonollosa sobre mesures excepcionals pel COVID-19

Dijous, 12 de març de 2020 a les 14:00

Es suspenen totes les activitats realitzades en equipaments municipals, el servei de llar d'infants, i s'ajornen diversos actes previstos pels propers dies.

L’Ajuntament de Fonollosa comunica que s’han decretat les següents mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus Covid-19, que seran vigents des de demà divendres 13 de març, fins al proper 27 de març, amb possibilitat de pròrroga en funció de com evolucioni la situació:

 

- Suspendre totes les activitats que es realitzen en tots els equipaments municipals (educatius, culturals, esportius i cívics): casals de gent gran, classes d’anglès, informàtica i gimnàstica.

- Suspendre el servei de la Llar d’Infants Municipal Rexics.

- Recordar que la Generalitat ha decretat el tancament de totes les escoles de primària i instituts, entre elles l’Escola de Fonollosa.

- Ajornar la presentació del llibre “La Revolta del Poble” prevista per aquest proper dissabte dia 14. En breu s’informarà de la nova data de celebració.

- Ajornar la cursa “Xamal Race Fonollosa” prevista pel diumenge 29 de març. En breu s’informarà del sistema de retorn dels diners a les persones inscrites i la nova data de cel·lebració.

- Recomanar a la ciutadania i les entitats que evitin les activitats que impliquin concentracions de persones, seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya.

- Les oficines municipals romandran obertes amb condicions excepcionals de seguretat pels treballadors i les treballadores. Per tant, es demana minimitzar les visites presencials als tècnics, alcaldia i regidories, i que es prioritzi l’atenció telefònica o telemàtica (utilitzant la seu electrònica). Igualment, s’aconsella trucar per telèfon abans de fer qualsevol desplaçament a l’ajuntament (938366005).

 

L’Ajuntament informa que totes les mesures acordades són amb caràcter estrictament preventiu per evitar una major propagació de la malaltia, i sempre seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Igualment, recomana a tota la ciutadania que s’informi a través del departament de Salut, Protecció Civil i altres canals oficials, i segueixi els consells de les autoritats sanitàries

 

Recomanacions per a la ciutadania

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.
Darrera actualització: 12.03.2020 | 16:58