AJUT GENERALITAT DE CATALUNYA- AUTÒNOMS/ES (PERSONA FÍSICA) - Fins a 2.000€

Dimarts, 31 de març de 2020 a les 00:00

Demà dia 1 d’abril de 2020 s’obre el termini per sol·licitar l’ajut en forma de prestació econòmica de fins a 2.000€ per a persones treballadores autònomes-Persones físiques-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del COVID-19, en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d’alta en activitats  de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament (*) i no disposin d’altres fons alternatius d’ingressos.

L’accés a aquest ajut s’aconsegueix mitjançant l’acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març 2020 en comparació amb el mes de març 2019. Les persones autònomes que faci menys d’un any que estiguin donades d’alta al RETA, la comparació es farà amb la mitjana de facturació mensual des de l’alta al RETA.

 

On es podrà sol·licitar?

Telemàticament a https://treball.gencat.cat/ca/ambits/autonom/ci/ajuts-persones-autonomes-afectades-coronavirus/  a través d’un enllaç actualment pendent d’activar.

Com es decidirà l'import?

Amb la documentació acreditativa de les pèrdues econòmiques per mitjà de la presentació de documents oficials que ho demostrin. La documentació es concretarà en les instruccions de la petició (que encara no estan publicades)

 

Des del Departament de Treball han habilitat una bústia de correu com a Servei d'atenció per a més informació sobre la línia d'ajuts:

Bústia de correu: treballautonom.tsf@gencat.cat

Darrera actualització: 31.03.2020 | 19:12