RECORDEM L'EFEMÈRIDE: AVUI FA 1.008 ANYS DEL JUDICI DE FALS!

Diumenge, 1 d'agost de 2021 a les 00:00

L'1 d'agost de l'any 1013 es va produir un judici per la propietat del Castell de Fals, que va enfrontar la vescomtessa d'Osona-Cardona i el bisbe de Vic. Aquest judici, recollit als arxius privats dels Ducs de Cardona, és un dels documents més rellevants de la història de Fonollosa, perquè va permetre datar l'antiguitat del Castell de Fals. 

En aquest judici, la vescomtessa Engonça (d'Osona-Cardona) va declarar  davant el comte Ramon (de Barcelona) en contra de la decisió dels jutges Wifré i Olivà de Granera a partir de la reclamació del bisbe Borrell (de Vic) perquè la vescomtessa no pogués deixar en herència als seus fills el castell de Fals. Sabeu com va acabar? Ho podeu descobrir a:
https://fonollosaturisme.cat/gent-histories-i-llegendes/terra-de-frontera-i-de-senyors-feudals/el-judici-de-fals-engonca-defensa-el-seu-castell/

 

Ah, i us avancem que molt aviat podreu gaudir de la història de les Torres Fals a l’espai “Castells de Frontera” que inaugurarem a la tardor. Serà espectacular!!!

 

#juntsmillorem

Darrera actualització: 30.07.2021 | 16:23