PROJECTE D’OBRES DE LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA DELS POUS DE LES GARRIGUES,EL TURELL I EL MASOVERET DE FONOLLOSA

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Fonollosa dur a terme una nova actuació al recinte a on hi ha situat el dipòsit del Turell, seguint un projecte per millorar la qualitat de l'aigua provinent dels pous de Les Garrigues, El Turell i el Masoveret de Fonollosa, i donant continuïtat al projecte municipal per millorar l'estat de les infraestructures de la xarxa municipal d'aigua, el qual també va donar fet a la rehabilitació de l'estructura del mateix dipòsit del Turell.

Aquesta actuació té com a objecte millorar la qualitat de les aigües abans que aquestes s'acabin introduint dins el dipòsit del Turell i a la xarxa d'avituallament perquè, en els darrers anys i segons les anàlisis periòdiques que es realitzen, han posat de manifest uns alts índexs de terbolesa i arsènic i diversos elements químics, amb la impossibilitat d'obtenir l'informe de conformitat de l'Agència de Protecció de la Salut segons estableix el Reial Decret 140/2003.


Des del dipòsit del Turell es dóna subministrament d'aigua al nucli de Fonollosa i disseminats propers, així com al dipòsit de Xamal que a la vegada dona servei a altres disseminats com són Torres de Fals i disseminats de La Gabriela, al terme municipal de Rajadell.
La solució que s'ha dut a terme ha sigut la instal·lació de dos filtres especials per al tractament de l'aigua abans de l'entrada al dipòsit, un filtre iònic i un altre filtre monocapa de sílex, precedits i seguits per tot un complex conjunt de dipòsits i altres instal·lacions electro-hidràuliques pels quals circula l'aigua mentre es tracta.
Aquesta nova instal·lació s'integra dins una caseta prefabricada de formigó la qual farà que la instal·lació estigui protegida dels fenòmens atmosfèrics i, donant compliment de totes les instal·lacions dins el Planejament Urbanístic i la seva integració vers el paisatge, s'ha decidit pintar-les d'un color terrós marronós.

La redacció del projecte ha estat a càrrec de l'empresa Aigües de Manresa, S.A. i l'execució material de les obres ha estat a càrrec de l'empresa Elèctrica Pintó, S.L.

El cost total de l'obra ha sigut de 136.324,10€

 

Darrera actualització: 04.10.2021 | 16:40