NOTA INFORMATIVA EN RELACIÓ A LA VOLUNTAT DEL BISBAT DE VIC DE RESCINDIR UNILATERALMENT EL CONTRACTE DE LLOGUER DEL CENTRE CULTURAL DE FONOLLOSA

Dimecres, 14 de desembre de 2022 a les 00:00

Benvolgudes i benvolguts,
Us informem que la primera setmana de novembre l’Ajuntament de Fonollosa i l’ACR de Fonollosa vam rebre dues comunicacions per burofax provinents del Bisbat de Vic. En aquestes s’informava que el Bisbat havia decidit finalitzar unilateralment l’arrendament del Centre Cultural i que en data de 31 de desembre de 2022 s'hauria de deixar el local i entregar les claus a la seu de la Cúria Diocesana. Els motius pels quals decideixen resoldre el contracte son els següents:

“Reiterats incompliments dels nivells de soroll per sobre dels límits admissibles i els reiterats incompliments d'horaris dels usuaris del local arrendat que generen greus molèsties i inconvenients al veí de l'immoble, sens perjudici de no fomentar la bona convivència.”


Fa uns mesos que el Bisbat va llogar el pis de sobre el Centre, l’antiga rectoria. Ja en el seu moment, vam fer una trobada amb l’ACR, l’ajuntament, els inquilins i el mossèn per tal de conèixer-nos i explicar el tipus d'associació que som i les activitats que fem pel poble. Per sorpresa nostra, en aquell moment vam veure que als llogaters no se'ls havia informat que a sota del pis que els havien llogat hi havia el nostre Centre cultural, al qual s’hi fan activitats des de fa més de 50 anys.


Ara fa 5 anys ja ens vam veure obligats a signar un contracte que passava de cobrar un lloguer simbòlic de 1.000 pessetes a l’any (6 €), a 400 € + IVA al mes (5.808 € anuals), per utilitzar un local que, si bé és cert que és originàriament propietat del Bisbat i la Parròquia, vam ser la gent del poble els que l’hem ampliat, renovat i equipat per ús d’espai social i cultural des de fa 5 dècades.


Tant l'Ajuntament com l'ACR hem respost el burofax expressant el nostre desacord amb aquesta resolució o no pròrroga del contracte ja que, a més de basar-se en motius infundats, si el Bisbat i la Parròquia el volia rescindir unilateralment, ho havien de comunicar abans del 30 de juny passat, tal i com estableix el propi contracte. Així doncs, entenem que el contracte s’ha prorrogat automàticament i és plenament vigent, com a mínim, fins a finals del proper any 2023. Per tant, des de l’entitat i l’ajuntament exercirem la vigència plena de l’ús del nostre Centre Cultural durant el proper any, que continuarà sent utilitzat per a les activitats culturals, socials, de l’Escola, i de lleure del nostre poble.


Hem cregut convenient informar-vos de la situació, ja que creiem que és prou important perquè tothom n'estigui al corrent.


Gràcies.

Ajuntament de Fonollosa
Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa

Darrera actualització: 14.12.2022 | 15:07