L’ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ DE FALS INAUGURA LA RESTAURACIÓ DEL CAMPANAR, DE LES FAÇANES I DE LA COBERTA

Dimarts, 24 de gener de 2023 a les 00:00

El projecte ha tingut un cost de prop de 380.000 euros i és una aposta per continuar recuperant el conjunt arquitectònic de les Torres de Fals

Aquest cap de setmana vam inaugurar les obres de restauració del campanar, les façanes i la coberta de l’església de Sant Vicenç de Fals, mantenint així, la voluntat de continuar amb les tasques de recuperació i conservació del conjunt arquitectònic i entorn de les Torres de Fals, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i Local.

A l’acte d’inauguració, que va tenir lloc coincidint amb les festes de Sant Vicenç, festa major d’hivern de Fals, hi va assistir la Delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Montserrat Barniol; el Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, José Luís Sanz, l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez; les regidores i regidors de l'Ajuntament, i un centenar de veïnes i veïns.

L’acte va consistir en els diversos parlaments institucionals, la visita al campanar i el repic simbòlic de la campana (la qual s’ha instal·lat un sistema automàtic de toc d’hores). A continuació, el consistori va oferir a les persones assistents un aperitiu servit pel Rebost de l’Anna.

El cost del conjunt de l’actuació ha estat de prop de 380.000 euros i ha comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a banda dels fons propis del mateix Ajuntament de Fonollosa.

Per una  banda, les obres han consistit en el reforç estructural, reparació i restauració del campanar de l'església de St. Vicenç de Fals per tal de garantir la seva estabilitat així com corregir d'altres deficiències importants evidents en l'actualitat. Per l’altra, s’ha treballat en la restauració de les façanes, la consolidació dels revestiments exteriors, motllures i demés elements singulars i en la reparació de les cobertes de l’església.

Les obres han estat realitzades per l’empresa Construccions Vall SL.

Per l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, la inauguració d’aquestes obres suposa “un punt i seguit en la línia iniciada de recuperació i conservació del conjunt arquitectònic i patrimonial més ric del municipi i continuar posant en valor aquests espais monumentals que formen part de la nostra història”.

Aquestes dues legislatures s’hauran invertit en el conjunt monumental a l’entorn de 800.000 €, actuant en l’estabilització del cor, la nau central, capella gòtica i capella fonda, i sumant-hi les façanes, el campanar i el repàs de les cobertes (que van ser totalment rehabilitades per la Diputació de Barcelona a l’inici dels 2000).

En el mateix acte, l’alcalde va anunciar que la Diputació ha concedit, de nou, una ajuda específica per a patrimoni de 200.000 € més, que s’utilitzaran per rehabilitar l’any 2024 la capella fonda d’estil neoclàssic.

Darrera actualització: 24.01.2023 | 22:43