LES LLARS QUE PARTICIPIN DEL SISTEMA DE CONTENIDORS TANCATS PAGARAN MENYS AL REBUT D'ESCOMBRARIES

Dilluns, 29 de gener de 2024

L’Ajuntament de Fonollosa, conjuntament amb el Consorci del Bages per a la gestió de residus, ha implantat una taxa justa per participació segons el comportament de cada llar pel què fa a la gestió dels residus domèstics.

 La taxa justa es veurà reflectida al rebut d'escombraries. Les llars que facin ús del sistema de contenidors tancats tindran bonificacions i les que no en facin, pagaran un rebut més elevat.

De moment, aquest nou sistema de taxes d'escombraries s'aplicarà només a les llars domèstiques, a les famílies. En queden excloses les activitats econòmiques i els solars. Però en un futur s'ampliarà també a establiments i comerços.

Preveiem que la taxa justa augmenti entre 3 i 5 punts la recollida selectiva a Fonollosa, perquè hi haurà una part de la ciutadania que encara no està fent una bona gestió dels residus que canviarà els hàbits per optar a les bonificacions. Qui ho fa bé, paga menys.

D’aquesta manera Fonollosa implanta aquesta prova pilot, juntament amb altres municipis del Bages, i ens avancem a l’exigència europea de tenir taxes diferenciades l’any 2025.

♻️ La correcta gestió dels residus és cosa de totes i tots!

Darrera actualització: 29.01.2024 | 15:15