L’AJUNTAMENT EXECUTA OBRES DE MILLORA AMBIENTAL I DE SEGURETAT A LA DEPURADORA I AL DIPÒSIT DEL TURELL DE FONOLLOSA

Dijous, 11 de febrer de 2021 a les 00:00

L’ajuntament ha dut a terme obres de millora del funcionament i adequació de la depuradora d’aigües residuals (EDAR), i de seguretat i salubritat al dipòsit del Turell, ambdues instal·lacions situades al nucli de Fonollosa.

Referent a l’EDAR, les millores han sigut en la restauració i substitució de diversos sistemes mecànics, elèctric i electrònics i de seguretat, així com sistemes de bombament d’aigües residuals, adequació del terreny d’accés i condicionament dels terrenys annexats per tal de contribuir al bon funcionament de l’estació i evitar escorredisses produïdes per la pluja. Finalment s’ha procedit al seu tancat perimetral per tal de millorar la seguretat, pendents de realitzar properament el seu condicionament per tal de reduir l’impacte visual amb l’entorn.

Aquesta actuació ens permetrà, per fi, iniciar els últims tràmits que queden amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal que aquest organisme es faci càrrec d’aquesta instal·lació i del seu manteniment tal com s’hauria d’haver produït des de bon principi ja que, fins ara, els estava assumint l’Ajuntament amb recursos propis.

 

En el cas de dipòsit del Turell, la seva estructura estava malmesa pel pas del temps i del seu ús.

S’ha actuat sobre els paraments verticals, elements de coronació i a la coberta així com a la resta de les seves parts tan exteriors com interiors. S’ha dotat tota l’estructura dels elements necessaris per tal de garantir-ne la seva estabilitat i seguretat a llarg termini  tot garantint la salubritat de l’aigua que s’emmagatzemi, així com d’uns acabats primaris que faran que els agents atmosfèrics no la facin malbé durant molt de temps.

Properament, es realitzaran els acabats de pintura exterior per tal d’integrar l’estructura amb el medi que l’envolta.

 

Les dues actuacions han tingut un cost global de 52.090,7 € i han estat executades per l’empresa Elèctrica Pintó, SL.

Darrera actualització: 11.02.2021 | 19:42