L'AJUNTAMENT DE FONOLLOSA REDOBLA EL SEU ESFORÇ INVERSOR PER MILLORAR INFRAESTRUCTURES I SERVEIS

Dijous, 22 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Fonollosa ha aprovat definitivament el Pressupost per l’any 2024, uns comptes que posen l'accent en dur a terme inversions que ajudin a millorar infraestructures i serveis municipals.

El pressupost 2024 de Fonollosa és de 2.793.298,18 euros, una xifra que suposa un increment del 21,48% respecte l’any anterior.

La part més important de la despesa són els capítols que s’inverteixen en serveis que s’ofereixen directament a la ciutadania, com poden ser manteniment, educació, gent gran, joventut o serveis socials. Aquest àmbit ascendeix a un total de 987.000 € (157.000 € més que l’any anterior).
 

El pressupost també preveu un seguit de noves inversions, totes elles finançades a través de subvencions que es sol·liciten des de l’ajuntament i que s’han concedit amb aquestes finalitats específiques: la restauració de la Capella Fonda de l’església de Sant Vicenç de les Torres de Fals, amb un import de 236.683,57 euros; millora del camí de Boixeda, on s’invertiran 107.257,80 euros en asfaltar un nou tram; obres als pous d’aigua de Fals, amb un import de 117.098,58 euros; o la primera fase de rehabilitació dels vestidors de la pista de Fonollosa, amb una inversió de 48.389,99 euros.

La regidora d'Hisenda, Elisa Carvajal ha precisat que "aquestes no són les úniques inversions sinó a les que es destinarà una quantitat més elevada de diners." En aquest sentit, també ha destacat que es faran obres el finançament de els quals ja venen d’anualitats anteriors, com l’entrada del poble, l’Escola de Fonollosa o l’enllumenat LED i que fan que el pressupost consolidat real es dobli.

També cal destacar que el pressupost continua fent una aposta clara per l’educació, amb una inversió total de 420.000 euros en aquest àmbit (que inclou les despeses de l’escola, el transport escolar, la llar d’infants, les classes d’anglès, les ajudes a les AFA o les beques a famílies), o amb les aportacions a les entitats culturals i esportives, que enguany ascendeix a 42.854 euros (amb un augment per les del sector cultural).

La regidora d'Hisenda Elisa Carvajal ha destacat que "els comptes municipals per aquest 2024 reflecteixen un augment de les inversions, però sense perdre l'equilibri entre ingressos i despeses". Així mateix, ha ressaltat la voluntat del govern per "prioritzar les polítiques socials, l'educació o la cultura i la millora de les infraestructures" i tot plegat "sense oblidar la sostenibilitat financera i el compliment de les normes fiscals".

Darrera actualització: 22.02.2024 | 13:16