L'AJUNTAMENT DE FONOLLOSA APROVA EL PROJECTE DE REHABILITACIÓ DEL CAMPANAR DE L'ESGLÉSIA DE LES TORRES DE FALS

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 09:00

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha atorgat al municipi de Fonollosa una subvenció de 64.648€ per la rehabilitació del campanar de l'església de Sant Vicenç de les Torres de Fals. L'alcalde, Eloi Hernàndez, destaca la importància de preservar el patrimoni local i la feina que ja s’ha fet en aquesta línia. Alhora, celebra fer-ho amb l'ajuda econòmica del govern català.

El govern municipal de l'ajuntament de Fonollosa ha anunciat que la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de 64.648€ per rehabilitar el campanar de l'església de Sant Vicenç de les Torres de Fals. Aquesta ajuda econòmica servirà per realitzar la fase de les obres d’arranjament del campanar, pressupostat en 128.905,21€. Aquesta actuació es suma a les accions ja realitzades anteriorment com la rehabilitació del cor, la nau central, la capella gòtica i la fonda durant els anys  2018 - 2020. Alhora, al setembre es finalitzarà la museïtzació de tot l'espai. 

Aquesta subvenció permetrà tirar endavant el projecte de rehabilitació del campanar, una aposta del govern municipal que ja va encarregar la redacció del projecte executiu per dur a terme les obres de conservació, atès que hi ha importants deficiències  estructurals que cal corregir per garantir la seva estabilitat. El govern municipal va sol·licitar la subvenció per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural convocada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que ha concedit. 

L’alcalde del municipi, Eloi Hernàndez, ha destacat el “compromís inequívoc” del govern en “preservar i garantir la conservació” del conjunt monumental de les Torres de Fals i ha assegurat que “hem estat atents a les subvencions que atorgava la Generalitat per poder-nos-hi acollir i que, per tant, sigui possible continuar rehabilitant l’església de Sant Vicenç”. En aquest sentit Hernàndez explica que “els 64.648€ que concedeix la Generalitat a Fonollosa és una molt bona notícia ja que fa viable la rehabilitació del campanar i alhora aconseguim que altres administracions aportin recursos per conservar el nostre patrimoni”. Finalment Hernàndez apunta que “hem fet una aposta molt decidida per la rehabilitació d’aquest espai únic i singular” i que “ara ja tenim un espai d'ús públic, al setembre podrem iniciar les visites guiades també a l’espai museïtzat, la qual cosa ens ha de permetre una dinamització important del territori, entorn al patrimoni històric, cultural i natural”.

 

#juntsmillorem

Darrera actualització: 18.05.2021 | 14:13