LA CONSELLERA D'EDUCACIÓ VISITA LES OBRES DE REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L'ESCOLA DE FONOLLOSA

Divendres, 12 d’abril de 2024

La consellera d'Educació, Anna Simó, va visitar aquest dimecres, l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa, acompanyada per l'alcalde, Eloi Hernàndez que li ha mostrat l'estat de les obres de remodelació i ampliació del centre. També hi ha participat membres de la comunitat educativa i els alcaldes de Rajadell, Aguilar de Segarra i Sant Mateu de Bages i els regidors i regidores d'Educació dels tres municipis que estan adscrits al col·legi.

L'escola disposarà d'edificis nous, que substituiran gran part dels actuals i gaudirà de més espai uns 2.250 metres quadrats respecte dels 5.380 que té ara. Actualment, s'està duent a terme la primera fase del projecte. Els treballs consisteixen a fer enderrocs d'equipaments vells que no es poden aprofitar, la construcció de tres edificis que acolliran els nous aularis, el trasllat del mòdul prefabricat que dona servei a hores d'ara, la construcció del gimnàs i la sala polivalent i un espai d'àgora exterior aprofitant els desnivells dels patis. També s'habilitarà un nou accés per la zona nord.

Aquesta part de l'obra té un cost de 2.925.116,32 euros dels quals el departament d'Educació de la Generalitat n'hi aportarà un màxim de 2.632.604,72 euros. Per la seva banda, l'Ajuntament de Fonollosa hi invertirà 292.511,6 euros. Així ho recull el conveni signat entre les dues administracions que financen l'obra. Els treballs van començar el febrer. La primera part té un termini d'execució de vint-i-sis mesos.

La segona fase servirà per construir l'edifici que acollirà l'administració i uns porxos que comunicaran els diferents edificis nous amb un cost de 500.000 euros que hi aportarà el departament d'Educació. A la trobada de dimecres es va posar de manifest la voluntat de poder-ho afrontar l'estiu del 2025, amb la construcció directa de l'edifici d'administració. Això ja es contemplava inicialment, però a causa de la revisió de preus a l'alça, es va plantejar l'opció de la seva instal·lació en un mòdul provisional. L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez va demanar contemplar-ne la construcció directa. La consellera d'Educació, Anna Simó va expressar "la voluntat de poder signar un protocol d'intencions perquè el punt treballat tècnicament pugui tenir una ratificació política", tenint en compte l'impàs que ha generat la convocatòria electoral.

En una última fase, també finançada pel Govern, s'adequarien els edificis ja existents, canviant-ne la fusteria i els aïllaments tèrmics.

 

"Una escola nova i única"

La consellera Anna Simó va valorar "l'esforç molt important que ha fet l'Ajuntament" de Fonollosa i que permetrà que "en un parell d'anys, no gaire més enllà" tenir "la part més important de l'obra feta. Hi ha hagut una implicació del departament d'Educació, però sense aquest conveni i la part tan considerable que ha assumit l'Ajuntament en l'àmbit de recursos, no seria realitat. Crec que aquí hi haurà una escola nova i única".

Per la seva banda, l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez va destacar l'esforç que ha calgut fer per tirar endavant aquest obra. A més de l'increment dels preus d'entre el 20% i el 30%, la primera licitació va quedar deserta. El consistori no només hi posa diners sinó que ha assumit la redacció del projecte i la contractació de l'obra.

Darrera actualització: 12.04.2024 | 16:34