FONOLLOSA IMPLANTA EL NOU MODEL DE CONTENIDORS TANCATS

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 00:00

Els contenidors d'orgànica i de la resta estaran tancats i s'hauran d'obrir amb una targeta personalitzada.

L'objectiu del consistori és millorar la recollida de residus i augmentar l'índex de recollida selectiva.

L’Ajuntament de Fonollosa implantarà el nou model de contenidors tancats a partir del 28 de juny de 2022.

Aquest model de recollida de residus farà que les famílies del poble separin correctament les diferents fraccions i permetrà que augmenti l’índex de recollida selectiva municipal.

El model de contenidors tancats té el següent funcionament. Els contenidors d’orgànica i de la resta estaran tancats i s’hauran d’obrir amb una targeta personalitzada que tindrà cada llar del municipi.

El contenidor d’orgànica es podrà fer servir i es podrà obrir amb la targeta personalitzada en tot moment. El de la resta, on s’hi llancen els residus que ja no es poden reciclar i que van a parar a l’abocador, només es podrà obrir un dia concret cada setmana amb la targeta personalitzada.

No afecta al nou model de recollida el reciclatge d’envasos, paper i vidre, que continuaran sent de lliure accés com fins ara.

L’objectiu principal d’aquests canvis que permetran la identificació de cadascun dels usuaris és canviar els hàbit i aconseguir un millor reciclatge. Les famílies s’acostumaran a reciclar millor a casa, a dipositar cada residu al contenidor que toca i, per tant, una part molt important d’aquests residus que abans acabaven a l’abocador ara es podran reciclar, valoritzar i convertir-los ens nous materials.

 

El model de contenidors tancats és una iniciativa del Consorci del Bages per a la gestió de residus que ja s’ha consolidat i ha obtingut bons resultat en altres municipis de la comarca com Rajadell, Balsareny i Sant Fruitós de Bages.

Per introduir als veïns al nou model cada llar de Fonollosa rebrà una carta amb indicacions per assistir a les reunions informatives que tindran lloc per resoldre tots els dubtes i també a les jornades indicades per a l’entrega de material.

Els grans productors com establiments, restaurants i bars tindran la seva campanya informativa pròpia per explicar-los en cada cas concret quins seran els canvis i com fer la separació de residus, ja que aquests tindran un servei de porta a porta comercial.

En el marc de la campanya informativa per començar amb el nou model el dimarts 28 de juny també es faran xerrades a l’alumnat de l’Escola Sant Jordi.

Un equip d’informadors ambientals farà seguiment de les incidències que puguin sorgir amb la finalitat d’ajudar a la ciutadania en tots els seus dubtes, per gestionar pèrdues o demandes de targetes i també per detectar si les aportacions als contenidors s’estan fent correctament.

En cas que es detecti que algun contenidor s’utilitza reiteradament per dipositar-hi residus que no hi han d’anar, el servei de control i inspecció en farà seguiment per identificar i informar les persones o famílies que en facin mal ús.

La ciutadania de Fonollosa tindrà un número de telèfon i WhatsApp per poder realitzar qualsevol dubte o consulta: 605 33 28 40.

L’Ajuntament de Fonollosa ha decidit apostar per aquest model ja que les dades dels municipis que ja l’han implantat son molt positives. Els municipis de la comarca que tenen implantat el model de contenidors tancats han augmentat el seu índex de recollida selectiva fins al 75%.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 15:49