FONOLLOSA APROVA EL PROJECTE DE REFORMA D'UNA PART DE L'ANTIGA FÀBRICA TÈXTIL PER CONVERTIR-LA EN UNA SALA D'USOS MÚLTIPLES

Dimecres, 27 d'abril de 2022 a les 00:00

La primera fase de la intervenció té un cost de 841.785,43  euros i permetrà traslladar el centre cultural al nou espai

L'Ajuntament de Fonollosa ha aprovat el projecte de reforma parcial d’una de les naus de l'antiga fàbrica tèxtil Soldevilla perquè esdevingui un sala d'actes i d’usos múltiples. Aquesta intervenció permetrà traslladar-hi el centre cultural del poble i disposar d'un espai amb capacitat  per acollir els actes culturals i també perquè l'utilitzin l’Escola i les famílies del poble per a dur-hi a terme diferents activitats.

La primera fase del projecte servirà per condicionar un espai de 330 metres quadrats de l'antiga fàbrica com a sala d'actes. També hi haurà una platea amb cadires que es podran treure i posar quan calgui perquè l'estança sigui el màxim de versàtil possible per celebrar-hi tota mena d'actes. L'escenari ocuparà 136 metres quadrats i la sala de màquines, on hi haurà la climatització, 32. Igualment, es condicionaran 36 metres quadrats pels lavabos per a homes, dones i persones amb mobilitat reduïda.

L'alcalde Eloi Hernández ha assegurat que "és un projecte important per Fonollosa". Ha explicat que actualment el centre cultural ocupa un edifici que és propietat del bisbat de Vic i pel qual el consistori i l’ACR del poble ha de pagar un lloguer considerable des de fa uns anys. El trasllat a l'antiga fàbrica, un edifici que és de propietat municipal "ens permetrà optimitzar recursos perquè deixarem de pagar aquest lloguer i donarem ús a un immoble municipal que fins ara no en tenia". El batlle ha recordat que “el centre cultural ens queda petit”  i que amb el trasllat “guanyarem espai i tindrem un lloc que serà nou i que complirà amb tots els requisits”. Així mateix, l’alcalde Hernàndez ha destacat que “donem una nova vida a un recinte fabril que havia generat molta riquesa als nostres pobles” des de la seva posada en marxa l’any 1964.”Abans amb el tèxtil i ara amb la cultura i el lleure, teixim el futur de la nostra comunitat”.

El projecte té un cost d'execució de 841.785,43 euros (IVA inclòs). Es finançarà amb 370.000 euros provinents d'ajudes del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat, 246.718 de la Diputació i 225.067 euros de fons propis de l'Ajuntament del romanent de tresoreria de la liquidació de l'exercici de l'any 2021. Tanmateix, l'alcalde Eloi Hernàndez ha afirmat que "estem a l'espera de les ajudes que se'ns puguin concedir "dels fons Next Generation que el consistori ja ha sol·licitat i que "confiem que se'ns atorgui".

El projecte executiu es va aprovar inicialment en el darrer ple municipal per unanimitat. Es preveu que s'aprovi definitivament el juny i que a partir d'aquí es tregui a licitació per adjudicar les obres. Aquest mateix va ser presentat en un acte públic de participació ciutadana ja fa un temps, on les diverses veïnes i veïns que hi van assistir, van poder conèixer el contingut i fer les aportacions que van considerar.

Tot i que actualment el consistori preveu dur a terme la primera fase, ja està projectada la segona que es farà més endavant. El projecte preveu condicionar uns vestidors, un bar i restaurant amb una cuina equipada, un magatzem, sales, una terrassa porxada i la urbanització exterior de l'espai. Aquesta altra intervenció té un cost previst de 513.000 euros.

L'antiga fàbrica tèxtil Soldevilla, l'única que hi havia hagut mai al municipi de Fonollosa, va ser donada al consistori el 2013 pel seu propietari Josep Soldevilla. El 2017, l'Ajuntament va impulsar un procés per decidir quins usos havia de tenir. Fruit d'aquest treball es va decidir que el conjunt fabril que ocupa 4.600 metres quadrats es destinaria a usos culturals o relacionats amb l'economia social.

Darrera actualització: 27.04.2022 | 16:53