CONSELLS PER PREVENIR LES GLAÇADES A LES INSTAL·LACIONS D'AIGUA

Divendres, 21 de gener de 2022 a les 00:00

Davant d’una situació de baixada de temperatures i temperatures baixes sostingudes, com la que estem vivint aquests dies, és recomanable prevenir les possibles afectacions en les instal·lacions d’aigua seguint una sèrie de consells per evitar danys per congelació.

  • Abrigueu i aïlleu els comptadors, sobretot si són individuals, com a cases als quatre vents i adossades. Podeu fer-ho amb fibra de vidre, llana de roca, porexpan, paper de diari o qualsevol altre material aïllant.
  • Si la instal·lació del comptador no està ben aïllada o preveieu la seva afectació (per exemple una cara nord en zona elevada), durant la nit, deixeu una aixeta oberta amb un fil d’aigua. D’aquesta manera s’evitarà la congelació de la xarxa domèstica. Per evitar el malbaratament d’aquesta aigua, podeu recollir-la a la banyera o en cubells per donar-li un altre ús.
  • Si no s’ha d’utilitzar l’aigua durant un període llarg de temps, tanqueu la clau de pas i buideu les canonades.
  • Si tot i seguir les recomanacions alguna canonada rebenta, tanqueu ràpidament les claus de pas i aviseu a un instal·lador autoritzat per a que repari l’avaria. Si no podeu tancar l’aigua o l’avaria és al comptador, aviseu-nos. És important que no forceu les claus de pas.
  • Si la canonada o el comptador s’han congelat, però no han rebentat, espereu a que les temperatures tornin a pujar i es desglaci la instal·lació. Una altra solució és projectar-hi aire calent.
  • Un cop passat l’episodi de gelades, reviseu les instal·lacions interiors per comprovar que no hi ha cap fuita.

 

Podeu contactar amb el servei d’avaries d’Aigües Manresa, actiu les 24 hores, al 900 55 55 22.

 

#juntsmillorem

Darrera actualització: 21.01.2022 | 16:27