APUNTA'T A LA SESSIÓ INFORMATIVA DE L’EAP DE SANT JOAN DE VILATORRADA PER CREAR LA TAULA DE SALUT COMUNITÀRIA

Dijous, 1 de setembre de 2022

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Sant Joan de Vilatorrada promou la creació d’una Taula de Salut Comunitària. El 21 de setembre, de 19 a 20.30 h, a la sala d’actes CIO Cal Gallifa, se celebrarà una sessió informativa oberta a la ciutadania dels municipis als quals dona servei: Sant Joan, Fonollosa, Rajadell i Aguilar de Segarra.
Per participar-hi cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç. L’aforament és limitat!

Què és una taula de salut comunitària?

És un espai de trobada que estarà format per professionals de l’equip d’atenció primària, representants dels ajuntaments, entitats i ciutadania. La proposta es va presentar als representants polítics en una reunió el mes de juliol.


Quina funció tindrà?

La seva funció és compartir inquietuds i propostes i planificar noves activitats de salut comunitària. Alhora, serà un espai d’escolta activa que permetrà als professionals de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) explicar la tasca que fan i com s’organitzen i, alhora, atendre les consultes i dubtes de la ciutadania.


Com s’organitza el centre d’atenció primària?

L’EAP Sant Joan de Vilatorrada organitza l’atenció als pacients en equips de tres professionals que comparteixen la mateixa població assignada i de la qual són els seus referents de salut. L’equip està format per un professional de medicina familiar i comunitària, un d’infermeria i un d’atenció a la ciutadania que s’encarreguen de rebre i atendre les consultes dels seus pacients. En funció del tipus demanda és un professional o un altre qui doni la resposta més adient.

 

Millores aplicades

L’EAP treballa dia rere dia en l’aplicació de plans per millorar l’accessibilitat a la ciutadania per telèfon i presencialment. També ha incentivat l'ús de noves tecnologies i canals de comunicació com La meva Salut i l'e-consulta. Amb diferents col·lectius d'interès socials i culturals, han creat la comissió de medicina comunitària per treballar la promoció de la salut gràcies a la incorporació de dos perfils de professionals nous: els referents de benestar emocional i els nutricionistes.

Darrera actualització: 1.09.2022 | 10:10