Fibra optica a Fonollosa

Dimecres, 1 d'abril de 2015 a les 00:00
Fibra Optica a Fonollosa

FIBRA ÒPTICA A FONOLLOSA

Com molts veïns ja es deuen haver adonat, des de fa uns quants dies es duu a terme en tot el municipi la substitució del cablejat de coure per cable de fibra òptica. Això és degut a que es va adjudicar la contractació del subministrament de la telefonia mòbil de tots els Ajuntaments adherits al conveni Localret a la companyia Movistar.
Com que la cobertura mòbil per part de Movistar era (i encara és) molt deficient, l'Ajuntament els va fer saber que no canviaria l'actual operador (Orange) fins que no estigués garantida aquesta cobertura en tot el municipi. Finalment, després de que tant l'Ajuntament com la Diputació donessin els pertinents permisos, Telefònica es va posar mans a l'obra, la qual ja està en la seva darrera fase.

En la reunió que el passat divendres dia 27 de Març va tenir lloc al Ajuntament entre els representants de Telefònica d'una part, i el Sr. Alcalde, el Regidor de Noves Tecnologies i el tècnic  de l'Ajuntament per l'altra, ens van fer saber que ja es pot disposar del servei de fibra òptica a l'Escola Sant Jordi de Fonollosa i que les empreses ubicades a Fonollosa ja poden contractar aquest servei. D'aquí a no gaire i degut a que sembla que es pot desencallar un problema puntual per la concessió d'un permís d'obres en un tram de Canet de Fals, la fibra òptica arribarà a la torre de telecomunicacions de Canet. Això representarà la garantia del servei de telefonia mòbil per part de Movistar a tota aquesta zona. Quant a Fonollosa i Camps, aquest servei es garantirà amb la arribada de la fibra a la torre del Pinyer i a Fals des de les noves antenes instal·lades al costat del dipòsit d'aigua que hi ha a l'entrada del poble.
Amb aquestes actuacions per part de Telefònica finalment en tot el municipi hi haurà    un immillorable servei de telefonia mòbil (al menys d'un operador) i s'obre la possibilitat per més endavant del aprofitament del desplegament de la fibra òptica als particulars (això, però, encara trigarà qui sap quant).

 

Ajuntament de Fonollosa

Darrera actualització: 28.04.2017 | 13:04