Consells per prevenir les glaçades a les instal·lacions d’aigua

Dimecres, 18 de gener de 2023 a les 00:00

Davant d’una situació de baixada de temperatures i temperatures baixes sostingudes, és recomanable prevenir les possibles afectacions seguint una sèrie de consells per evitar danys per congelació en les instal·lacions d’aigua.

A continuació us detallem un seguit d'actuacions que recomana Aigües de Manresa i que us poden servir d'ajuda:

  • Abriga i aïlla els comptadors, sobretot si són individuals, com a cases als quatre vents i adossades. Pots fer-ho amb fibra de vidre, llana de roca, porexpan, paper de diari o qualsevol altre material aïllant.
  • Si la instal·lació de comptador no està ben aïllada o preveus la seva afectació (per exemple una cara nord en zona elevada), durant la nit, deixa una aixeta oberta amb un fil d’aigua. D’aquesta manera podrem evitar la congelació de la xarxa domèstica. Per evitar el malbaratament d’aquesta aigua, pots recollir-la a la banyera o en cubells per donar-li un altre ús.
  • Si no has d’utilitzar l’aigua durant un període llarg de temps, tanca la clau de pas i buida les canonades.
  • Si tot i seguir les recomanacions alguna canonada rebenta, tanca ràpidament les claus de pas i avisa a un instal·lador autoritzat perquè repari l’avaria. Si no pots tancar l’aigua o l’avaria és al comptador, avisa’ns. És important que no forcis les claus de pas.
  • Si la canonada o el comptador s’han congelat, però no han rebentat, espera a que les temperatures tornin a pujar i es desglaci la instal·lació. Una altra solució és projectar-hi aire calent.
  • Un cop passat l’episodi de gelades, revisa les instal·lacions interiors per comprovar que no hi ha cap fuita.

 

 

Si així i tot us trobeu amb complicacions, podeu contactar amb el servei d’avaries d'Aigües de Manresa, actiu les 24 hores, al 900 55 55 22

 

 

#juntsmillorem

Darrera actualització: 18.01.2023 | 16:44