L’escola de Fonollosa estrenarà cuina i ampliació del menjador a principis de curs

Dijous, 27 de juliol de 2017 a les 00:00

S’inverteixen 147.912,30 € gràcies a l’acord arribat entre el Departament d’Ensenyament i els ajuntaments de Fonollosa, Rajadell i Aguilar de Segarra.

Aquesta setmana han començat les obres d’ampliació del menjador i construcció d’una cuina nova a l’Escola de Fonollosa, que es posarà en funcionament a principis del proper curs 2017-18. El projecte serà una realitat després d’haver iniciat les converses amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ja fa més d’un any, davant la previsió d’augment d’alumnes i la manca d’espais a l’Escola. La preocupació i seguiment del tema per part dels ajuntaments, la direcció del centre i l’AMPA ha portat a que, finalment, s’hagi arribat a un acord amb el Departament per finançar una part important de les obres. El cost del conjunt de les actuacions és de 147.912,30 €, i el període d’execució de l’obra civil de 2 mesos.

 

L’actuació s’ha iniciat amb un projecte promogut per l’ajuntament de Fonollosa, que compren la construcció i ampliació del magatzem de la cuina, amb un cost total de 34.965, 44 € i un espai de 66,38 m2. L’empresa adjudicatària ha estat Construccions Vilà Vila.  Posteriorment, el Departament durà a terme una actuació complementària d’acabats i d’ampliació del menjador, que passarà a ocupar tot l’espai de l’actual cuina, i que tindrà un cost de 49.832,03 €. Finalment, s’instal·laran tots els equipaments de la cuina nous que seran sufragats per l’ajuntament de Fonollosa (39.503 €), i on també hi col·laboraran els ajuntaments de Rajadell (15.438 €) i Aguilar de Segarra (8.173 €), gràcies a l’acord a que han arribat els tres ens locals, per fer front i repartir-se les despeses dels equipaments de la nova cuina proporcionalment al nombre de nens de cada municipi que assisteixen a l’escola.

 

Així, la nova cuina passarà de tenir 27,5 a 66,36 m2, i comptarà amb una zona de cocció, espai de freds, magatzem, vestidors i serveis, tot amb equipament nou i adequat pels més de 200 menús que es preveu que s’hauran de servir ja aquest proper curs. L’ampliació del menjador també farà que es passi d’una capacitat de 60 a 95 nens per torn, fet que això permeti plantejar-se la reducció de torns de dinar (que actualment era de 3).

Darrera actualització: 27.07.2017 | 13:48