L’ajuntament de Fonollosa obté el finançament per restaurar el cor de l’església de les Torres de Fals

Divendres, 26 de gener de 2018 a les 00:00

La licitació de les obres es tramitarà les properes setmanes.

L’ajuntament de Fonollosa ha obtingut el finançament de les obres de restauració del cor de l’església de Sant Vicenç de les Torres de Fals, després de múltiples gestions, i de la visita del diputat delegat d’urbanisme i habitatge, Josep-Ramon Mut, a finals d’abril del 2017. Així, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, ha concedit 112.880 € a l’ajuntament, que serviran per cobrir la totalitat dels treballs d’obra civil. L’actuació es centra a la zona de l’entrada de l’església, i  garantirà l'estabilitat i conservació de l'element, en millorarà la seva imatge i seguretat, i permetrà que l’espai es pugui continuar utilitzant amb garanties.

 

Aquests treballs, de fet, només són la primera fase de les actuacions que el Govern municipal té planificades de fer per a la posada en marxa de l’Espai Torres de Catalunya. Segons l’alcalde, Eloi Hernàndez, “les inversions a les Torres de Fals són el principal projecte estratègic en l’àmbit de promoció turística i de patrimoni del nostre municipi, per això portem temps treballant-hi insistentment i presentant-nos a diverses convocatòries per a aconseguir el finançament”. En aquest cas, a més, indica “que aquest fet ha estat subjecte a crítica i perspicàcia política contra el govern municipal, però ara s’evidencia  que el treball i la persistència de l’equip comencen a donar fruit també en aquest projecte”.

 

Els responsables municipals destaquen que altres fases del projecte també han estat presentades a convocatòries de les quals s’espera la resolució, com la museïtzació de l’espai, o la rehabilitació d’altres espais com la nau central, capella fonda, façanes i campanar.

 

L’AJUNTAMENT I EL BISBAT DE VIC ACORDEN ALLARGAR LA CESSIÓ DE L’ESPAI FINS L’ANY 2048

Paral·lelament a les gestions per a les obres, l’ajuntament de Fonollosa i els responsables del Bisbat de Vic han arribat a l’acord de prorrogar 25 anys més la cessió de l’espai que el Bisbat va realitzar l’any 1998 a favor de l’ens local. Així, s’assegura l’ús municipal de l’àmbit de l’església fins el maig del 2048.

 

Darrera actualització: 26.01.2018 | 12:21