Fonollosa cardioprotegeix tot el municipi amb la instal·lació de dos nous desfibril·ladors més

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 00:00

L’ajuntament completa el projecte i instal·la dos desfibril·ladors més, al nucli de Camps i a la piscina municipal a Canet de Fals.

Seguint el projecte que es va iniciar l’any anterior, aquest novembre s'han instal·lat dos Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) més al municipi.

En aquesta ocasió s’han instal·lat al nucli de Camps i a la piscina municipal i zona esportiva a Canet de Fals, que són els dos punts que no es va poder donar cobertura en la primera fase del projecte.

En el cas de Camps està situat davant de les antigues escoles i a Canet de Fals a dins el recinte de la piscina municipal.

L’objectiu és cardioprotegir el municipi davant d’una possible aturada cardíaca. Els aparells mèdics són d’ús públic i funcionen a través d’un sistema automàtic, senzill, modern i fiable, que permet que els pugui fer servir qualsevol persona en qualsevol moment. Compten amb un sistema d’alarma que automàticament es posa en contacte amb el 061 / 112 (telèfon d’emergències) en el moment que algú obre la vitrina. Per poder oferir el servei, l’ajuntament de Fonollosa ja va signar un conveni amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que mobilitza automàticament una ambulància en el cas que algú en faci ús.

Amb la instal•lació d’aquests dos nous desfibril·ladors el govern municipal pretén augmentar les possibilitats de supervivència davant d’una aturada de cor, sobretot tenint en compte que, per qüestions de distància,a alguns punts del municipi una ambulància pot tardar al voltant de 20 o 25 minuts a arribar-hi. Qualsevol casa aïllada, davant d’una situació d’aquest tipus, pot desplaçar-se a buscar el DEA al mateix temps que alerta els serveis d’emergència.

El projecte impulsat per la regidoria de Salut Pública, ha rebut finançament per part de la Diputació de Barcelona, i també ha estat possible gràcies a l’empresa REANIMA que, a part de la instal·lació dels aparells, ha proporcionat uns panells que permeten fer visible el DEA i que contenen un espai explicatiu del protocol a seguir en situacions d’emergència.

Les properes setmanes s’oferiran nous tallers gratuïts oberts a la ciutadania, les entitats i els establiments comercials, dirigits a aquelles persones que no van poder participar als que es van celebrar l'any passat, o els que volen refrescar els coneixements (molt necessaris per poder actuar davant una situació de parada cardiorespiratòria).

 

Darrera actualització: 17.11.2017 | 18:32

Imatges

Instal·lació d'un desfibril·lador al recinte de la piscina muniicipal a Canet de Fals