Campanya Sóc Responsable 2018

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 00:00

Ha començat la campanya d’identificació i/o esterilització d’animals de companyia a preus reduïts promoguda per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i que estarà vigent del 5 de febrer fins al 5 de maig de 2018. Els propietaris de gats, gossos o fures s'han d'inscriure a la web: www.socresponsable.org i així accedir  a la identificació i esterilització dels animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació. 

Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l’abandonament és la manca de control de la natalitat.

La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial per als animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici i com a resultat és produeixen moltes cadellades no desitjades.També és habitual pensar que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats; i la realitat és que molts animals que arriben als centres d’acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.

Per això la Fundació FAADA ha creat aquesta Campanya d’Identificació i Esterilització a preus promocionals, perquè creiem que les polítiques de prevenció són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació.

Estar informat, identificar i esterilitzar el vostre animal de companyia és contribuir al seu benestar i al teu. Des de FAADA volen informar-vos i contribuir a posar-ho fàcil a l’hora d’esterilitzar i identificar per tal de reduir l’abandonament i facilitar la recuperació dels animals perduts.

La importància d'identificar i censar el nostre animal

La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot l'Estat. La legislació en matèria de protecció animal es gestiona a cada comunitat autònoma i en les ordenances municipals de tinença i protecció animal de cada ajuntament. Un cop identificat l’animal es dona d’alta al Registre General d´Animals de cada comunitat autònoma.

El microxip és el DNI de l’animal de companyia i la millor garantia de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d'un 90% si està identificat , però és redueix a un 15% si no ho està.

A l'ajuntament de Fonollosa la inscripció al cens d'animals domèstics no té cap cost, des que el 2016 es va aprovar l'exempció que hi havia de la taxa (a excepció de les races potencialment perilloses, que val 20 €).

Darrera actualització: 07.03.2018 | 21:54