Es realitza el manteniment de tota la franja forestal de Canet de Fals

Dimarts, 3 de juliol de 2018 a les 00:00

Per tercer any consecutiu,  s’està duent a terme l’actuació que té un cost de 16.945 €, i que està finançada entre l’ajuntament i la Generalitat.

Per tercer any consecutiu, l’ajuntament de Fonollosa ha realitzat treballs de manteniment de la franja forestal de Canet de Fals, d’acord al Pla de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions, actualitzat i renovat el 2016.

En aquesta ocasió, l’actuació es realitza en la totalitat de la franja forestal, que té una extensió de 16,08 hectàrees. Consisteix en l’estassada del sotabosc retirant, si cal, algun peu d’arbrat (aclarida i tractament de vegetació amb eliminació de menys del 33% de peus).

L’actuació total té un cost de 15.295 € i ha estat adjudicada a l’empresa Inexprojects SL. La direcció facultativa ha estat encarregada a Àpex, amb un cost addicional de 1.650€.  Per finançar l’actuació, l’ajuntament ha comtat amb una subvenció del Departament d’Agricultura de la Generalitat, en la línia d’ajuts per al tractament de vegetació en urbanitzacions, per un valor de 8.171,18 €; els restants 8.773,82 €, s’han assumit amb recursos propis de l’ajuntament.

Un cop des del Govern municipal es van impulsar actuacions d’aclarida d’arbres en diversos trams de la franja els anys 2016 i 2017 (ja que anteriorment durant uns quants anys no se n’havia realitzat cap), ara ja només cal fer actuacions de manteniment que poden beneficiar a la totalitat de la franja, com és el cas d’aquest any, amb l’objectiu de garantir-ne el correcte estat tal i com exigeix la normativa, i evitar que la seva deixadesa requereixi actuacions molt més importants en un futur.

Darrera actualització: 03.07.2018 | 21:43